Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

φυσικά καλλυντικά:κεραλοιφή

Την κεραλοιφή αποφάσισα να τη δοκιμάσω με αφορμή μια ξηροδερμία που εμφάνισα στο πρόσωπο τις τελευταίες εβδομάδες και που προσπαθούσα να καταπολεμήσω με διάφορες ενυδατικές, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αν και είχα ακούσει για τις ευεργετικές της ιδιότητες, ωστόσο δεν την είχα αγοράσει νωρίτερα, θεωρώντας ότι με κάλυπταν οι κρέμες που ήδη είχα. Εδώ και μια εβδομάδα περίπου που τη χρησιμοποιώ έχω αναθεωρήσει αυτή την άποψη..

  Πρώτα απ' όλα πρέπει να αναφέρω ότι η κεραλοιφή αποτελείται από δυο κυρίως υλικά: ελαιόλαδο και κερί μέλισσας. Μερικοί όμως προσθέτουν σ' αυτά τα συστατικά και άλλα υλικά όπως μαστίχα, μέλι, κανέλα κ.α. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα φυσικό καλλυντικό πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που τονώνουν και προστατεύουν την επιδερμίδα. Έχει αντιγηραντική, καταπραϋντική, αντιβιοτική, επουλωτική, αντιμυκητική και μαλακτική δράση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πρόσωπο, χείλη και σώμα ακόμα και σε περιπτώσεις εγκαυμάτων, σε έρπη χειλιών, ακμή και τσιμπήματα εντόμων. Είναι άοσμη (τουλάχιστον αυτή που αγόρασα εγώ) με στερεή μορφή, απλώνεται πολύ εύκολα και δε βαραίνει την επιδερμίδα ούτε αφήνει λιπαρότητα. Η ξηροδερμία μου έχει ήδη αρχίσει να υποχωρεί και τη χρησιμοποιώ πλέον ως κρέμα νυκτός.
   Την κεραλοιφή μπορείτε να τη βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή να την αγοράσετε απευθείας από μελισσοκόμους-παραγωγούς. Στο διαδίκτυο, επίσης, μπορείτε να βρείτε οδηγίες για να την φτιάξετε μόνοι σας. Δοκιμάστε την, τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου